Pilkesett, 2 delt med snelle

Opprinnelig pris var: 848 kr.Nåværende pris er: 648 kr.

Kraftig pilke og ismeitefiskesett fra Fishmore . Her har vi satt sammen et isfiskesett som er beregnet for pilke og ismeitefiske.

 

4 på lager

Beskrivelse

Settet leveres fra kvalitetsleverandøren Fishmore og består av multiplikatorsnellen CL 50 og en 2-delt pilke og ismeitestang. Den har en totallengde på 120cm. og den har vi valgt og produsere som 2-delt for enkel transport. Settet er robust og tåler godt en fight med fisk på flere kg.

Snella er utstyrt med et meget bra bremsesystem og den har også knapp for høy knarrlyd for de som ønsker dette. Senen renner lett ut av spolen ved frikobling og egner seg også utmerket til ismeitefiske med agnfisk. Settet passer også ypperlig til pilking fra båt. . Veiledende fra Fishmore kr. 848.-

Når skal man fiske    I fiske etter abbor spiller det ikke så stor rolle når på dagen man fisker, men fra grålysningen og 2-3 timer fremover og om ettermiddagen har vist seg å fungere bra. Har opplevd stille perioder midt på dagen.

Røya siger inn mot gyteplassene ved cupfinaletider (i slutten av oktober) og holder seg der fram mot jul. Vær ute i grålysningen, da er det store muligheter for god fangst. Også på vårisen kan man få fine fangster.

Ørretten er mest hissig rett etter at isen har lagt seg og på vårisen. Midtvinters står ørreten stort sett rolig på bunn og man må nesten slippe pilken rett i hodet på den for at den skal bite. I mars/april begynner den å jage og kan gi mange hyggelige stunder på isen.

Sikkerhet

Når det gjelder isforhold så er det greit å si at 10 cm is er trygg is uansett istype, bortsett fra STAVIS. Det finnes forskjellige typer is. Stålis, snøblandet is, stavis, osv.
Stålisen er sterkest, mens stavisen er svakest og meget skummel.
Stavis forekommer på våren før isen forsvinner. Den kan være tykk, men likevel meget usikker.

Vurdering av isforholdene er bestandig vanskelig, spesielt når det er snø på isen. Da kan man aldri få lest isforholdene. Er man usikker, så gå sakte frem og bor mange hull. Da vil man også bli godt kjent på vannet.
Mørke flekker på isen bør man helst gå rundt. De kan være litt skumle, og spesielt på grunne plasser hvor det er myrbunn. Der kan det oppstå myrgass, som gjøre at isen nesten aldri blir sikker å gå på.
Ved siv kan isen til tider være litt usikker. Spesielt når sola har begynt å ta litt ekstra utover våren. Men her er det som regel meget grunt, så man blir stort sett bare bløt på bena. Ved inn- og utløp bør man alltid være meget forsiktig, og helst 2-3 personer hvis man er på ukjent vann. Det å gå gjennom isen hvor det er strømmende vann kan være livsfarlig.
Ha alltid med tau og ispigger på isfiske!